verkoop gestart

Wonen in het gezellige Den Hoorn

Het gezellige dorp Den Hoorn is naadloos verbonden met de stad Delft. Wist je dat Den Hoorn, ooit in 1100 gesticht onder de naam Dijkshoorn, een onderdeel was het grafelijk bezit ‘Hof van Delft’? Sinds 2004 maakt Den Hoorn deel uit van de gemeente Midden-Delfland. In het centrum van Den Hoorn vind je karakteristieke bouwwerken, zoals de Bolle Kickert, de Sint Antonius en de Corneliuskerk. En heb je even zin in ongestoorde rust? Dan loop je gewoon naar buiten, want het natuurgebeid Midden-Delfland ligt op loopafstand.

Scholen en opleidingen in de buurt

Aan de Achterdijkshoorn in Den Hoorn ligt de moderne scholen-accommodatie ‘Het Lint’ waarin diverse vormen van kinderopvang en basisscholen zijn gevestigd.

Op een kleine fietsafstand zijn in Delft alle soorten voortgezet onderwijs gevestigd. Het eeuwenoude Delft is een gezellige studentenstad, waar de Technische Universiteit Delft academisch onderwijs biedt in vele faculteiten voor vele vakrichtingen.

Nog even naar de bakker op de fiets

Voor de dagelijkse boodschappen kun je in hartje Den Hoorn bij tal van kleine winkels en een supermarkt terecht. Even buiten Den Hoorn, richting Delft, parkeer je voor de grotere boodschappen makkelijk bij de supermarkt. Het is leuk funshoppen in het karaktervolle historische centrum van Delft of bij het ruime winkelaanbod in winkelcentrum In De Bogaard in Rijswijk. Sommigen zoeken in de zomer op de fiets ook de gezellige dorpskernen op van Wateringen of Naaldwijk. En met de auto ben je via de A4 zo in het centrum van Den Haag.

Cittaslow gemeente van Nederland
Al sinds 2008 is de gemeente Midden-Delfland dé Cittaslow gemeente van Nederland. Het Cittaslow keurmerk wordt toegekend in de wereld aan gemeenten die goed scoren op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit. Met deze onderscheiding heeft Midden-Delfland een internationaal keurmerk voor het streven naar de hoogste kwaliteit van leven voor haar inwoners, ondernemers en bezoekers.

Groen wonen in Midden-Delfland

Landschappelijk gezien is het Midden-Delflandgebied van grote waarde. De smalle polderweggetjes met opgaande bernbegroeiing bieden prachtige vergezichten op het eeuwenoude weidelandschap. Natuurliefhebbers en recreanten vinden hier rust en ruimte

Als onderdeel van Midden-Delfland met haar mooie landschap en met recreatiegebied het Delftse Hout in de buurt, is Harnasmolen een uitstekende plek om te wonen. Heerlijk landelijk, met alle voorzieningen van de stad op fietsafstand.

Uitwaaien, spelen en lange wandelingen maken langs de kust. Op slecht 20 minuten rijden wandel je in het typisch Hollands duigebied of geniet je een dagje aan het strand met de kinderen. En voordat je naar huis gaat, gezellig met zijn allen eten in een van de trendy strandpaviljoens, heerlijk toch?