Polaroids_omgeving-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Polaroids_omgeving-2

 

Het gebied

 

Harnasmolen is een groen en goed bereikbaar gebied in Midden Delfland, in het eeuwenoude dorp Den Hoorn, pal tegen Delft aan. Sinds 2010 bouwen initiatiefrijke bewoners er hun eigen woningen op kavels aan de Hadrianuslaan. De landelijke stijl van de huidige woningen, de ruime tuinen en het fietspad langs de Woudselaan trekken vooral natuurliefhebbers die graag vlakbij Delft wonen en genieten van het gemak van de rijksweg naar Den Haag.

 “Veel buren hebben hier hun eigen woning gebouwd. De één met een rieten kap, de ander als een soort boerenschuur. Mooi en afwisselend.”

Bouwkavels

 

Sommige toekomstige bewoners hebben een kavel gekocht waarop zij een woning bouwen in particulier opdrachtgeverschap. Anderen hebben gekozen voor een kant-en-klare woning: De Dijkgraaf of De Schout.

De kavels liggen tussen de Woudselaan en Lookwatering. Ze variëren in grootte van 350 tot 540 vierkante meter.
Wie een kavel koopt in Buurtschap Harnas Molen, verplicht zich aan een aantal richtlijnen voor bebouwing en gebruik van de openbare ruimte. Kopers mogen maximaal 30 procent van hun totale kavel bebouwen en voor de daken zijn dakpannen of riet gewenst om de landelijke uitstraling van het gebied te bewaren. De regels hiervoor zijn vastgelegd in het Beeldkwaliteitsplan en het Bestemmingsplan.

Ligging

 


Grotere kaart weergeven

Voorzieningen

 

Kinderopvang en basisscholen
Aan de Achterdijkshoorn 7 in Den Hoorn ligt de multifunctionele scholen-accommodatie ‘Het Lint’. Een ruim en licht complex met een gezamenlijke ruime hal, 3 speellokalen, een gymzaal en een technieklokaal die door alle drie de scholen en de naschoolse opvang worden gebruikt. In Het Lint zijn diverse vormen van kinderopvang en basisscholen gevestigd met verschillende achtergronden:

  • de openbare basisschool Het Galjoen,
  • de rooms katholieke Mariaschool,
  • de protestants christelijke basisschool Het Talent,
  • Stichting Kinderopvang ‘’t Kickertje’
  • en peutercentrum De Kanjers

Veel kinderen in dit gebied zijn gewend om met de fiets naar school gebracht te worden en zelf met de fiets naar school te gaan. Bijvoorbeeld naar de bredeschool Het Kristal.

Middelbare scholen en TU Delft
In Delft vindt u alle soorten voortgezet onderwijs op een kleine fietsafstand: het Grotiuscollege voor VMBO tot tweetalig VWO, het Christelijk Lyceum Delft voor beroepsgericht onderwijs tot en met gymnasium, het Stanislas College voor beroepsonderwijs tot en met VWO, en het ROC Mondriaan in Delft die een compleet pakket van opleidingen aanbiedt.
Delft is een echte studentenstad, waar de Technische Universiteit Delft academisch onderwijs biedt in vele faculteiten voor vele vakrichtingen.

Winkelen
Voor de dagelijkse boodschappen is er een Plus supermarkt in hartje Den Hoorn en zijn er tal van kleine winkels waar u nog persoonlijk wordt geholpen. Het huidige winkelcentrum van Den Hoorn wordt uitgebreid met een supermarkt. Net buiten Den Hoorn, richting Delft, is een grote Albert Heijn waar veel inwoners van Den Hoorn wekelijks hun grote boodschappenvoorraad inslaan.
Voor funshoppen kunt u uitgebreid terecht in hartje Delft of Den Haag, of bij 185 winkels in winkelcentrum In De Bogaard in Rijswijk. In de zomer rijdt u wellicht op de fiets naar de gezellige dorpskernen van Wateringen of Naaldwijk.

Sporten
Sportverenigingen vindt u in het moderne sportcomplex aan de Zuidhoornseweg, vlakbij Zwembad Kerkpolder en bij het ziekenhuis Reinier de Graaf Gasthuis. Beide liggen in Delft, op een steenworp afstand van Den Hoorn.

Water
Wie graag een hengel uitgooit, of graag in een kano of roeiboot stapt – bijvoorbeeld naar het knusse Schipluiden – wordt in dit waterrijke gebied zeker gelukkig. En elk jaar komen er duizenden mensen af op het Varend Corso, een bloemenfeest dat langs vaart!

Zorg
Het pas vernieuwde ziekenhuis, het Reinier de Graaf Gasthuis, ligt vlakbij.

Werkgelegenheid
Den Hoorn is in Midden-Delfland zeer centraal gelegen. Velen vinden de landelijke omgeving een heerlijke plek om tot rust te komen. Er is voldoende werk in Den Haag, Rijswijk en Delft, en bij alle bedrijven die zich nu vestigen in het nieuwe bedrijvenschap Harnaschpolder.

Bereikbaarheid

 

Met de auto
Harnasmolen ligt vlakbij de A4. Den Haag en Rijswijk liggen slechts op 10 minuten rijden. Nu de verlengde A4 open is, ligt Harnasmolen ook op een korte rij-afstand van het Europoortgebied.

Fietsen en wandelen
Midden-Delfland en Delft zijn graag bezochte gebieden door wandelaars en fietsers. De soms duizend jaar oude weggetjes hebben prachtige geschiedenissen die door de Midden-Delfland Vereniging in leuke routebeschrijvingen zijn vastgelegd.

Openbaar vervoer
Veolia Transport rijdt door het centrum van Den Hoorn met twee streekbussen. Bus 38 rijdt van Delft via Den Hoorn, Schipluiden en Maasland naar Maassluis en terug.
Bus 128 rijdt van Delft via Den Hoorn, Schipluiden en De Lier naar Naaldwijk en terug.

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.